Jerka Johansson

Jerka Johansson

Jerka Johansson

Jerka Johansson

Relationsmördarna

Jerka Johansson  |  Publicerad 2017-11-23 10:30  |  Lästid: 2 minuter

Vid 38-års ålder med 3 (obviously) misslyckade relationer bakom mig inbillar jag mig att jag börjar få hyfsad koll på saker man INTE ska göra i en relation. Vad får en relation att dö?

Jag ska försöka undvika det redan söndertjatade sakerna som man brukar prata om efter småbarnsåren som ”brist på egentid”, ”sömnbrist”, ”brist på kvalitetstid tillsammans”, allt är en enda stor BRIST på allt, låt mig säga SNARK. Förhållanden skiter sig även utan barn, och de funkar även med barn. Det handlar inte om det. Det handlar om små små saker, små tendenser, hintar som jag lärt mig se i mig själv och andra, om den stundande apokalypsen för ett kanske hittills soligt förhållande (obs detta är helt könsneutralt då jag även tillåter mig att säga SNARK till en lika uttjatad man/kvinna-motsättningshumor).

Ok, här är de små tendenserna som tar ihjäl en relation.

  1. Ni är på besök hos någon och ni ska köra hem: Säger någon av er ”det är 45 minuters bilfärd men 35 om jag kör” så kommer ert förhållande dö.
  2. Är ni på en BÄTTRE restaurang och någon av er börja specialbeställa en rätt med eller utan olika saker tex ”kan jag få paellan utan saffran” så kommer ert förhållande att dö.
  3. Ni grillar och någon av er kallar sig själv ”grillmästarn” så kommer ert förhållande att dö.
  4. Ni är ute på krogen tillsammans och blir fulla med massa vänner och löst folk och någon av er säger ”du släppte mig och brydde dig inte om mig” under eller efter kvällen så ÄR ert förhållande redan dött. Sorry.
  5. Om ni kollar på Netflix och är oense om huruvida ni ska trycka på ”skippa introt-knappen” eller inte så kan det vara så att ert förhållande måste dö. Så stora meningskiljaktigheter och radikalt olika syn på kultur tål inget förhållande.
  6. Om ni är lyckligt kära och måste BASUNERA ut på sociala medier hela tiden hur lyckligt kära ni är, kanske med hundöron å skit, ja då HOPPAS JAG åtminstone att ert förhållande kommer att dö.

Inget av detta har någonsin hänt mig i något av mina förhållanden men jag vet ju att jag har rätt… Tack och förlåt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-24 10:30