Jerka Johansson

Jerka Johansson

Jerka Johansson

Jerka Johansson

Nytt år, nytt jag – 2018 ska bli ljusets år (sen kommer dom: skrytsemesterbilderna)

Olle Arnell  |  Publicerad 2018-01-11 11:10  |  Lästid: 3 minuter

2018 ska bli ett år i den ljusa energins tecken.

Det minst sagt trassliga 2017 är äntligen över och blicken ska lyftas mot en ny, ljus horisont. Gamla mönster ska brytas. Jag ska:

  1. Låta mer saker passera och lägga mindre energi på att störa mig på idioti.
  2.  Sluta röka när jag dricker. (kommer hållas)
  3. Spela mer brädspel med mina barn. (kommer hållas)
  4. Läsa fler böcker och kolla mindre på Netflix. (kommer inte hållas)
  5. Dricka kanske pyttelite mindre. (kommer pyttelite hållas)
  6. Låta det passera att folk beter sig som idioter på sociala medier, en gång för alla. Avfölja folk som jag stör mig på istället för att odla mörka krafter i ett redan hyfsat mörkt sinne. Blev inte så många kvar att följa men ändå. (bör hållas)

Ljust, lätt, framåtblickande, positivt.

Sen när ungarna efter ett 100 år långt, rastlöst jullov i nollgradigt regn i denna gudsförgätna stad börjar dagis och skola igen ska jag komma igång med ett svinkul projekt som kanske kan vara början på något nytt. En ny episod i karriär och liv.

Dag 1 på vårterminen? De ringer givetvis från dagis redan första dagen för att berätta att yngsta barnet har kräkts någon sorts orch-slime på gården. Uppenbart vinterkräksjukan. Hämtar glansigt utmattat inte hallondoftande barn, går hem, täcker in allt jag bryr mig om plus barnet (skoja) i lakan och ställer fram HINKEN. Redo för ett fyrverkeri av plötsliga spyor, tvättmaskin på högvarv och blöta lakan hängandes på varenda dörr i hela lägenheten ett par dagar. Vackert.

Stänger ner datorn som skulle fyllas med nytt kul och ligger och vakar bredvid skört, ömsom sovande ömsom spyende barn. Känner hur det börjar RASSLA till i den egna magmunnen. Eller? Jag kanske slipper få det själv den här gången? Ja det gör jag nog. Dumscrollar Instagram. Har, som tur är, fått bort de flesta som lägger upp träningsbilder, MEN en annan sak har hela julen och ända in i januari dykt upp, som en jävla PEST I RÖVEN: Skrytsemesterbilderna. De kommer sällan ensamma. Som djävulens egen julklapp till oss som är hemma.

SKRYT. SEMESTER. BILDERNA.

En bild på utsträckta ben på en strand i jävla Kho Lipe eller Tulum eller nåt med caption: ”dagens kontor” – kanske följt av en ironisk gråtsmiley?

En kall öl i förgrunden av ett soligt torg med caption ”det är alltid beer o clock nånstans i världen”. FAR ÅT HELVETE!

En panorering över havsutsikt från din satans solindränkta balkong med caption: ”hörde att ni hade regn hemma”?

Eller jag vet! Gör en helt menlös incheckning på fucking ARLANDA TERMINAL 5 bara för att visa att du är på väg?! Tack jag antecknar den här infon, knögglar ihop pappret och torkar mitt kräksjuka arsle med den. Ta med dig din dumma selfiepinne ut i det klarblåa vattnet och fota dig och din dumma partner, ta sen din selfiepinne, plocka varsamt av telefonen, begå sen harakari med selfiepinnen medan din dumma partner filmar. Skicka filmen till mig.

Era skrytsemesterbilder signalerar enbart att ni har för mycket pengar, för lite empati för oss här hemma, att ni pissar på klimathotet med era oändligt långa flygresor varenda jävla år, och att ni har så usel självkänsla att ni måste TRYCKA upp i folks fejs att ni är bättre än alla oss andra här hemma i post-kärnvapenkrigkylan. Våra frusna fingrar scrollar flödet vid iskalla busshållplatser där bussarna alltid är sena, och vi ser er, och vi mår piss, och även om vi skriver ”gud vad härligt det ser ut” i kommentarerna så menar vi ”DRA ÅT HELVETE”. Så är det. Lika bra att ni hör det från mig.

2018, ljusets år. Vad bra det gick att inte låta den mörka energin ta över.

Ps: Jag åker till solen på sportlovet och kommer spamma sönder era fejs med kall öl på stranden.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-01-11 11:10