Jerka Johansson

Jerka Johansson

Jerka Johansson

Jerka Johansson

Jag vill inte gå på dejt och stamma om bostadsmarknaden

Jerka Johansson  |  Publicerad 2017-11-21 19:28  |  Lästid: 2 minuter

Planen om kärnfamilj och evig kärlek, barn som växer upp med både mamma och pappa hela sin uppväxt sket sig helt enkelt. Man kan såklart drömma om vad som kunde varit, vad det nu tjänar till … kanske skulle vi haft ett gemensamt lantställe där barnen och vi skulle bilda ett pärlhalsband av gemensamma minnen som vi allihop skulle bära livet ut, och i mörka stunder skulle det där kärnfamiljshalsbandet ge oss trygghet i en osäker värld.

Det blev inte så.

Jag och deras mamma är vänner och allt flyter på, för barnen är det redan normalt att ha två hem och att mamma och pappa inte är kära men älskar våra barn mer än allt annat, OCH HELA DEN BITEN.

Sen ska man ju skaffa sig en ny relation också?

Man kanske inte ens MÅSTE ha en ny relation? OM man ens vill ha det, vilket väl alla vill (eller vill alla det? Jag vet inte vad jag vill, det ska du ha jävligt klart för dig).

Tinder?

Testade i ca en vecka och fick ett lätt tryck över bröstet bara efter några dagar. Det trevande kallpratet med emojis och fan och hans moster och alla jävla profilbilder där folk är och fjällvandrar och andas djupt mot solen gav mig panik, jag vill inte vandra i nåt jävla fjäll. Jag vill inte heller gå på dejt kl 19 en tisdag, vara nervös, få svettfläckar stora som kastrull-lock under armarna och sitta och stamma om att bostadsmarknanden är svajjig på nån hipp bar där bartendern kallar en ”maestro” och säger ”snyggt” bara för att man beställer en jävla enkel GT. Jag VILL va på krogen dock, missuppfatta mig inte.

Men träffa folk på krogen? Sannolikheten att man träffar sitt livs (nästa) kärlek på Obaren när man druckit 800 Fireball och stinker pepparkaka och hybris är mikroskopisk, även om det just där och då kan verka så. Klockan 10 dagen efter luktar man som röven på en orch, önskar att man aldrig var född och vill helst bara trycka på eject-knappen och isolera sig i stratosfären tills man har normal vätskebalans igen. Det klickade där och då, det klickar sällan när dagsljuset tränger på som lysrör på ett bårhus och munnen är torrare  än Lars Adaktussons hårbotten.

Träffa någon på jobbet?

Eftersom jag av någon oklar anledning lovat mig själv att aldrig träffa någon på jobbet pga att jag anser att det kan bli bökigt att jobba ihop någon man varit ihop med så är det uteslutet, eller har åtminstone varit under hela mitt vuxna liv (låg inte med folk på jobbet när jag var barn heller, VI SLÄPPER DET).

Det jag har framför mig är alltså en JUÄVLIGT oviss relationstillvaro, ett varannan vecka liv med 2 magiska barn och pannkakor hälften av tiden och ett fruset Tinderkonto och lite för törstiga notor från Riche resten av tiden, HAKA om ni vill!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-11-24 10:11